Gymnasium op het RLW

Onze gymnasiumafdeling wordt gevormd door een hechte groep leerlingen, onder begeleiding van onze twee Klassieke Talen-docenten: mw. Bemelmans en mw. van Rijn. Samen reizen we door de antieke wereld, die ons veel kan leren over de wereld waarin wij nu leven.In de onderbouw bouw je vooral aan je kennis van de taal, maar is er uiteraard ook veel aandacht voor de cultuurcomponent. Naast de lessen daarover in de klas, heeft het Rijnlands een lange traditie met tal van excursies als een bezoek aan het Archeon, een excursie naar Nijmegen en Xanten en museum- en theaterbezoeken.

In de brugklas krijg je als gymnasiumleerling Latijn, vanaf de tweede klas komt daar het vak Grieks bij. Na de derde klas kies je voor Latijn of Grieks, maar je kunt uiteraard ook door met beide talen.

In de bovenbouw verdiep je je kennis door de prachtige verhalen van verschillende auteurs, zoals Ovidius of Homerus, te lezen in authentiek Grieks en Latijn. Je leert om kritisch na te denken over wat je leest: een vaardigheid die je op velerlei gebieden kunt toepassen. Daarnaast wordt in de bovenbouw ook de Oudheid tot leven gebracht. Dit gebeurt in de eerste plaats natuurlijk door onze Romereis in de vierde klas, maar ook door museum- en theaterbezoek in Nederland.

Wat het gymnasium op het RLW zo bijzonder maakt, is de combinatie van ‘klassiek’ gymnasiaal en tweetalig onderwijs. Op het gymnasium ben je uitstekend op je plaats als je beschikt over een open blik naar de wereld, honger naar kennis, en zin om de uitdaging aan te gaan