Gouden Schaal voor gezonde schoolkantine

Natuurlijk wil ook het Rijnlands Lyceum Wassenaar dat leerlingen gezond leven. Daarom vinden we het belangrijk dat zij op school gezond kunnen eten en drinken. Het aanbod in de kantine is daarop aangepast. Er zijn gezonde broodjes te koop, groente en fruit. En altijd staat er een kan met water (met fruit er in) op de balie.

De RLW-kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum en aan de Richtlijnen Gezondere Kantines en ontving in 2018 de gouden Schoolkantine Schaal.

Volgens het Voedingscentrum is een gezonde schoolkantine een plek waar jongeren makkelijk gezondere keuzes maken. Wat je aanbiedt en de manier waarop je eten aanbiedt heeft effect op de keuzes van leerlingen.

Ieder jaar brengen wij (Catermaat) het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie van school.

Sjaak en Nick Ham

Catermaat Noord- en Zuid-Holland