HAVO

Het Rijnlands heeft een kleinschalige HAVO met aandacht voor de individuele leerling. Alle klassen hebben hun eigen mentor en hebben wekelijks een mentoruur. Tijdens dit uur wordt er met name gewerkt aan de studievaardigheden met behulp van de methodes Tumult voor de onderbouw en Remind voor de bovenbouw. Leerlingen krijgen les van docenten, die veel ervaring met HAVO-didactiek hebben en hun kennis hierover onderling ook uitwisselen door middel van intervisie en bijeenkomsten. Het Rijnlands staat garant voor gedegen onderwijs en haalt het beste uit iedere leerling.

Het HAVO-diploma van het Rijnlands biedt de leerlingen de kortste weg naar een HBO-opleiding, daarnaast gaan steeds meer leerlingen ook verder voor hun VWO-diploma.
Naast goed onderwijs biedt het Rijnlands vele extra’s voor haar HAVO-leerlingen, zoals o.a. :

• Kunstklas op de kunstacademie
  • Cambridgereis in klas 2