Kennismaken met RLW

Wat leuk dat je meer wilt weten over het Rijnlands Lyceum Wassenaar. Wij zijn een middelbare school voor havo, atheneum en gymnasium. Ben je op zoek naar een beetje extra uitdaging? Dan kun je bij ons ook kiezen voor tweetalig onderwijs (TTO)!

Het kiezen van jouw middelbare school is iets dat tijd kost en doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet er goed over nadenken, informatie opzoeken en ook kijken waar jij je het meest thuis voelt.  Op deze website vind je veel informatie, maar download vooral ook de Open Dag App en kies vervolgens onze school. In de app vinden je ouders en jij alle informatie met betrekking tot de brugklassen van het Rijnlands.

Ook kun je je in de app en op de website aanmelden voor de Open Dag op zaterdag 16 januari

Ben je nieuw op het Rijnlands?

Voor de vakantie is er al een warme overdracht met de basisschool en ook maak je voor de zomervakantie al kennis met je nieuwe klas! Wanneer het brugklasjaar begint is er een leuk kennismakingsprogramma tijdens de eerste weken zodat de leerlingen elkaar snel leren kennen. Dit alles gebeurt onder leiding van de mentoren, die daarbij geholpen worden door de peters en meters, dat zijn leerlingen uit de bovenbouw, die de brugklassers samen met de mentor begeleiden

Ons schoolgebouw voelt prettig, ruim en licht en bevindt zich op een prachtige groene plek, die zowel met de fiets als ook met de bus gemakkelijk bereikbaar is.

Op het Rijnlands zitten leerlingen uit Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam, Voorburg, Den Haag en de regio Leiden. Je zult eigenlijk altijd al wel iemand kennen wanneer je hier in de brugklas komt.

Ben je nieuw op het Rijnlands?

Voor de vakantie heeft het Rijnlands al een gesprek gehad met jouw meester of juf van groep 8 en hebben we al een beetje een beeld van jou kunnen krijgen. Ook maak je voor de zomervakantie al kennis met je nieuwe klas!

Wanneer het brugklasjaar begint is er een leuk kennismakingsprogramma, zodat je je klasgenoten beter kunt leren kennen. De mentoren organiseren samen met de peters en meters, allerlei activiteiten voor de brugklasleerlingen.  Peters en meters zijn leerlingen uit de bovenbouw. Op deze manier ga je je snel thuis voelen op het Rijnlands

Activiteiten gedurende het brugklas jaar zijn:

• Sportdag
  • Survivaldag
  • Brugklasfeest
  • Mentoruitjes
  • Dauwtrappen
  • Leidenweek

Het Rijnlands biedt meer

Op het Rijnlands kom je niet alleen naar school voor je lessen, maar ook vanwege de vele extra’s die de school biedt!

Meer talen

• Chinees: Confucius Classroom
  • Engels: International Baccalaureate
  • Duits: Deutsches Sprachdiplom
  • Frans: Diplôme en langue Française
  • Latijn en Grieks op het gymnasium

Meer kunst

• Muziek en theater in de brugklas en de tweede
  • Kunstklas in samenwerking met Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten
  • Musical
  • Open Podium

Meer Bèta

• Natuurkunde, biologie, wiskunde en ICT in de brugklas
  • Robotica
  • Wiskunde D en NLT als extra keuze in de bovenbouw

Het Rijnlands is internationaler

Bijzonder is ook onze afdeling tweetalig onderwijs op het atheneum en gymnasium. Leerlingen maken zich in korte tijd de Engels taal eigen. De TTO-afdeling werkt met native speakers en biedt de mogelijkheid om IB Engels te doen. De afdeling werkt samen met scholen over de hele wereld.

• Engelstalig toneel in alle tweede en vierde  klassen
  • Model United Nations
  • Public Speaking
  • Reizen naar Oxford en Cambridge
  • Exchanges naar Zuid-Afrika, Australië en Engeland

We hopen je te zien op één van de volgende momenten:

• Open Dag op zaterdag 16 januari 2021 om 10:00 -13.00 uur uur
    Open Morning International School Wassenaar (ISW) op zaterdag 23 januari 2021
  • In plaats van de informatie-avonden bieden we dit jaar de gelegenheid om individuele rondleidingen te boeken, zodat je ouders de school ook goed leren kennen!

Leuk wanneer je ons nu al vast volgt op Instagram!