Kennismaken maken met RLW

Op zoek naar een middelbare school die bij jou past? Graag vertellen wij iets meer over het Rijnlands Lyceum en wat onze school zo bijzonder maakt!

Het Rijnlands Lyceum is een school waar iedereen zich thuis kan voelen. Of je nou in de brugklas zit of in de zesde klas, samen vormen we één school!

Ons schoolgebouw voelt prettig, ruim en licht en bevindt zich op een prachtige groene plek, die zowel met de fiets als ook met de bus gemakkelijk bereikbaar is.

Met leerlingen uit Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam, Voorburg, Den Haag en de regio Leiden, heeft de school een regionale functie met ruime keuzemogelijkheden voor iedereen.

Ben je nieuw op het Rijnlands?

Voor de vakantie heeft het Rijnlands al een gesprek gehad met jouw meester of juf van groep 8 en hebben we al een beetje een beeld van jou kunnen krijgen. Ook maak je voor de zomervakantie al kennis met je nieuwe klas!

Wanneer het brugklasjaar begint is er een leuk kennismakingsprogramma, zodat je je klasgenoten beter kunt leren kennen. De mentoren organiseren samen met de peters en meters, allerlei activiteiten voor de brugklasleerlingen.  Peters en meters zijn leerlingen uit de bovenbouw. Op deze manier ga je je snel thuis voelen op het Rijnlands

Activiteiten gedurende het brugklas jaar zijn:

• Sportdag
  • Survivaldag
  • Brugklasfeest
  • Mentoruitjes
  • Dauwtrappen
  • Leidenweek

Het Rijnlands biedt meer

Leerlingen van het Rijnlands komen niet alleen naar school voor hun lessen, maar ook vanwege de vele extra mogelijkheden die de school op allerlei gebieden aanbiedt.

Meer talen

• Chinees: Confucius Classroom
  • Engels: International Baccalaureate
  • Duits: Deutsches Sprachdiplom
  • Frans: Diplôme en langue Française
  • Latijn en Grieks op het gymnasium

Meer kunst

• Muziek en theater in de brugklas en de tweede
  • Kunstklas in samenwerking met Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten
  • Musical
  • Open Podium

Meer Bèta

• Natuurkunde, biologie, wiskunde en ICT in de brugklas
  • Robotica
  • Wiskunde D en NLT als extra keuze in de bovenbouw

Het Rijnlands is internationaler

Bijzonder is ook onze afdeling tweetalig onderwijs op het atheneum en gymnasium. Leerlingen maken zich in korte tijd de Engels taal eigen. De TTO-afdeling werkt met native speakers en biedt de mogelijkheid om IB Engels te doen. De afdeling werkt samen met scholen over de hele wereld.

• Engelstalig toneel in alle tweede en vierde  klassen
  • Model United Nations
  • Public Speaking
  • Reizen naar Oxford en Cambridge
  • Exchanges naar Zuid-Afrika, Australië en Engeland

We hopen je te zien op onze Open Dag op zaterdag 18 januari!!

Leuk wanneer je ons nu al vast volgt op Instagram!