Week in het teken van EUROPA

21 maart 2024

Vanaf 18 tot 22 maart is het op onze school EPAS week. Dit houdt in dat de derde klassen TTO in verschillende groepjes een presentatie  geven over de verschillende Europese partijen en hun standpunten. Daarna wordt er ook gestemd door alle derde klassers om te kijken welk groepje het best campagne heeft gevoerd of welke Europese partij het meest populair is in de klas. Maar wat houdt EPAS eigenlijk in en waarom willen wij zo graag een EPAS-school worden? 

EPAS staat voor European Parliament Ambassador School, en het houdt in dat de leerlingen van onze school leren over het Europese parlement, hoe het is ontstaan en waarom het belangrijk is en invloed heeft op ons leven. Alle klassen leren over de geschiedenis van de EU en de aankomende verkiezingen in Europa. Ook komt mevrouw Strik, Europarlementariër van het Europese parlement, op onze school om te vertellen over haar werk en ervaring binnen het Europese parlement. 

Het doel is uiteindelijk om een EPAS-school te worden en dit soort projecten ieder jaar te blijven doen zodat iedereen op onze school hier les over kan krijgen zodat iedereen het belang van de Europese Unie en het parlement op onze school begrijpt. 

Floris van der Velde, klas A3a

Terug naar het overzicht