Eerste paal nieuwe vleugel

4 september 2023

Bron: De Wassenaarse Krant, vrijdag 1 september 2023

Op donderdag 24 augustus jl. werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het Rijnlands Lyceum in Wassenaar. Het gaat hier om een energiezuinig en eigentijds schoolgebouw wat verrijst aan de Backershagenlaan en tegemoet komt aan de vraag van ruim 300 internationale leerlingen. 

“Wat een feestdag voor het voortgezet onderwijs in Wassenaar. Als het gebouw vanaf schooljaar 2024 opengaat, heeft Wassenaar er een prachtige voorziening bij met een volwaardige Internationale Diplomalijn. Een aanwinst voor ons dorp en de regio om trots op te zijn”, aldus Ritske Bloemendaal, wethouder Sociaal domein, wonen en onderwijs.

Internationaal onderwijs
Wassenaar biedt een breed pallet aan internationaal onderwijs zoals de Indonesische school en de Amerikaanse school (ASH). De aanwezigheid van de Amerikaanse ambassade, de veertig ambassadeurs die woonachtig zijn in ons veilige en groene dorp heeft dan ook een grote aantrekkingskracht op internationale bedrijven en instellingen in de Haagse regio die een -tijdelijk- ‘thuis’ zoeken voor hun medewerkers.

Rijnlands Lyceum Wassenaar opent internationale school
In september 2019 opende het Rijnlands Lyceum Wassenaar haar deuren voor internationale studenten onder de naam ‘Internationale School Wassenaar – Rijnlands Lyceum. De internationale School Wassenaar wordt gevormd als onderdeel van het Rijnlands Lyceum Wassenaar. Zo wordt het voor expatstudenten mogelijk om internationaal onderwijs te volgen in het kader van een Nederlandse middelbare school. Kinderen van expats zullen als zodanig deel uitmaken van de lokale gemeenschap. De gemeenteraad heeft dan ook € 6 miljoen beschikbaar gesteld om de uitbreiding mogelijk te maken. Deze bijdrage is mogelijk omdat het Internationaal Onderwijs, zoals dat gestart is aan het Rijnlands Lyceum vanuit de rijksoverheid via het gemeentefonds wordt (mede)-gefinancierd.

Terug naar het overzicht