Juniorcollege en schrijversbezoek

24 oktober 2023

Tekst: Koen Schobbers
16 november 2023, van 16:00 tot 17:30 | Bibliotheek Wassenaar | Kosten: Gratis na aanmelding | Leeftijd 8-14 jaar
Professioneel gamer Koen Schobbers is de eerste e-sporter met een topsportstatus. Hij vertelt je in de bieb alles over (pro)gamen!


Ben jij een gamer? Droom je er misschien van om pro te worden? Koen Schobbers komt alles vertellen over hoe hij pro is geworden en wat dat inhoudt.

Maar natuurlijk vertelt hij ook hoe een game nu eigenlijk in elkaar zit, want hoe komt het eigenlijk dat gamen zo leuk is?

Kom luisteren en vraag hem alles wat je wil weten!

Mede mogelijk gemaakt door Fit in Wassenaar tijdens de week van de mediawijsheid.
__

Tekst: Thomas Olde Heuvelt
30 november 2023, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Wassenaar | Kosten: Leden €15,- niet leden €17,50
Ontmoet de bekroonde internationale bestsellerauteur van fantasy en horror romans!

Thomas Olde Heuvelt is internationale bestsellerauteur van fantasy- en horrorromans en brak in 2016 door met HEX.

Zijn meest recente boek is November, het klassieke griezelverhaal van het Faustiaanse pact in een modern jasje. November won de prijs voor beste boekomslag van het jaar en Vrij Nederland beoordeelde het boek met vijf sterren. Een citaat: “Olde Heuvelt overtreft zichzelf met dit eigentijdse, aangrijpende en superspannende verhaal, waarin het onderwereldse een exponent is van de menselijke geest. Het centrale thema – hoe ver de hedendaagse mens gaat in het najagen en beschermen van zijn eigen luxebestaan – is voelbaar in elke porie van dit boek. Indrukwekkend is hoe via de menselijke offers die de Bird Street-bewoners moeten brengen het euthanasievraagstuk op scherp wordt gezet. Zonder dat het oordeel hierover expliciet is, en puur door de verleiding van lees- en griezelplezier, raakt dit aan de morele grondslag van de lezer.”

In 2015 won hij als eerste Nederlandse auteur de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award. Zijn boeken worden in meer dan vijfentwintig landen uitgegeven. “Briljant en volstrekt origineel,” tweette Stephen King over HEX. Ook het alom geprezen Echo, over een bezeten bergdorp in Zwitserland, verscheen recentelijk in de Verenigde Staten. De rechten voor Orakel, waarvoor Neil Gaiman toestemming verleende om zijn god Nunyunnini (American Gods) een opwachting te laten maken, zijn wereldwijd verkocht.

Terug naar het overzicht