Wees jezelf, kies voor het Rijnlands!

9 januari 2022

Eigenlijk leer je een school pas echt kennen wanneer je er even rond kunt lopen en de sfeer kunt ervaren. Gelukkig zijn er dit jaar al weer veel basisscholen langs geweest en hebben veel leerlingen uit groep 8 al een inkijkje in het dagelijkse schoolleven op het Rijnlands gekregen. Ook konden we alweer veel ouders een rondleiding door de school geven.

Alhoewel veel leerlingen en ouders de school vaak al wel kennen, merken we toch altijd weer dat ouders positief verrast zijn door de prettige en open sfeer die het Rijnlands uitademt. Bij een bezoek of een rondleiding zijn we dan ook vooral trots wanneer we ouders en leerlingen dit gevoel ook echt kunnen laten ervaren.

Leerlingen bij ons op school zijn heel verschillend en daarom bieden wij ook een heel breed programma aan. Je kunt bij ons terecht voor een  havo- of vwo-opleiding, maar ook voor tweetalig onderwijs. Binnen het tweetalig onderwijs (TTO) kun je ook nog kiezen voor het gymnasium.

Sinds 2019 heeft het Rijnlands ook een internationale afdeling. Op de International School – Rijnlands Lyceum krijgen leerlingen les volgens het middle years programme. Voor meer informatie over internationaal onderwijs, of om je op te geven voor de OPEN MORNING op 29 januari 2022, ga naar de website www.internationalschoolwassenaar.nl.

We zijn trots op de combinatie van nationaal, tweetalig en internationaal onderwijs en proberen op zoveel mogelijk gebieden met elkaar samen te werken: samen vieren we het brugklasfeest, samen gaan we naar de  Vlietlanden en samen vieren we onze verschillen bij RLW United School.

Naast de leerlingen uit Wassenaar merken we dat steeds meer leerlingen uit de omliggende gemeenten naar het Rijnlands komen. Dit en de start van onze internationale afdeling zorgt ervoor dat onze school steeds diverser wordt. Het Rijnlands is echt een school voor iedereen!

Als leerling op het Rijnlands bieden we je structuur en geven we je een stevige basis. Ook zorgen we ervoor dat je altijd krijgt wat jij op dat moment nodig hebt. Het ene moment is dat misschien extra begeleiding op een bepaald gebied en het andere moment is dat extra uitdaging door aan bepaalde extra programma’s mee te doen. Bekende en succesvolle voorbeelden zijn de musicalgroep, robotica en de Kunstklas.

Wanneer je ons volgt op Instagram of Facebook, blijf je op de hoogte van wat er hier dagelijks gebeurt. Ook kun je de Open Dag App downloaden en vervolgens onze school kiezen, hier vind je alle informatie over de brugklas bij elkaar.

We gaan er vanuit dat we tijdens de Open Dag op 12 februari 2022 leerlingen op school mogen ontvangen, zodat onze leerlingen en medewerkers hun school weer aan de leerlingen van groep 8 kunnen laten zien. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zullen we een online variant organiseren.

Geef je daarom snel op voor onze Open Dag, dan houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en meest actuele informatie over het programma. Ga hiervoor naar:  www.rijnlandslyceumwassenaar.nl

Hier vind je ook verschillende andere momenten dit schooljaar waarop je de school wat beter kunt leren kennen!

ONLINE Open Avond                                         13 januari                              voor ouders en leerlingen

OPEN DAG (online of fysiek)                            12 februari                           voor leerlingen

TTO Afternoon                                                   2 februari                             voor leerlingen   

TTO Evening                                                        9 februari                             voor ouders

Terug naar het overzicht