Paarse Vrijdag op het Rijnlands Lyceum Mooi en “vet eng“

19 december 2019

In heel Nederland besteden scholen op de tweede vrijdag van december aandacht aan de acceptatie van seksuele diversiteit. Zo ook het Rijnlands Lyceum. “Iedereen mag zijn wie hij is“, zo vatten veel leerlingen de boodschap van de dag samen.

Vooraf waren de leerlingen in diverse lessen uitgedaagd om na te denken over de vraag of homo- en biseksualiteit nu echt geaccepteerd is; is Paarse Vrijdag nog wel nodig?

Zoals elk jaar was er in de pauze een klein programma in het atrium. Ondanks plannen vooraf wilden sommige leerlingen toch maar niet dat (best grote) podium op. Een paar andere grepen juist onverwacht hun kans. Zij benadrukten het belang van de dag of vertelden hun persoonlijke verhaal. Een van hen vond het “vet eng“ maar deed het toch. Een ander nam de tijd om ook nog wat persoonlijke vragen van medeleerlingen te beantwoorden. Het was allemaal goed; de dag gaat tenslotte over acceptatie.

Nieuw in het paarse geheel op het RLW is Jongerenwerk Wassenaar. Twee enthousiaste vrijwilligers vertelden wat ze voor jongeren kunnen betekenen. Onweerstaanbaar was hun selfiewedstrijd, inclusief regenboogbril en dito snor.

De foto’s vertellen het verhaal van een vrolijke dag en wat meer begrip voor elkaar.

Terug naar het overzicht