Onderwijsbijlage De Wassenaarse Krant

8 januari 2021

Rijnlands Lyceum kijkt terug op succesvolle Online Open Avond!

Afgelopen donderdag vond de Online Open Avond plaats op het Rijnlands Lyceum Wassenaar. Het atrium van de school veranderde hiervoor in een soort filmstudio en tijdens het panelgesprek met de medewerkers en leerlingen ontstond het gevoel van een echte talkshow! Heel bijzonder en nieuw om de school op deze manier te presenteren. Leuk was ook het interactieve element, waarbij ouders gedurende de avond via de chat vragen konden stellen aan de docenten van het Rijnlands. Mocht u de avond gemist hebben, kijk de avond dan terug via de Groep 8 pagina van de website!

Vanwege de lockdown was de school tijdens de eerste week na de vakantie erg stil. Op het moment mogen alleen de examenleerlingen naar school komen. De rest van de leerlingen krijgt online les. Door de ervaringen, die we vorig jaar hebben opgedaan, gaan de online lessen steeds soepeler en worden ze steeds interactiever en creatiever! Dit neemt echter niet weg, dat we het fysieke contact met de leerlingen erg missen en hopen dat we snel weer alle leerlingen op school kunnen ontvangen!

Voor wat betreft de Open Dag gaan we er vooralsnog vanuit dat deze op 13 februari kan plaatsvinden en we tijdens deze dag leerlingen uit groep 8 hier op school kunnen ontvangen. Leerlingen kunnen zich opgeven via de Groep 8 pagina van onze website, of via de Open Dag App. Download de app via de Appstore of Google Play en kies vervolgens onze school. Gezien de huidige omstandigheden, waarin nieuwe maatregelen elkaar in rap tempo opvolgen, vragen we u om voor de meest actuele informatie onze website en de Open Dag App in de gaten te houden.

De afgelopen tijd hebben veel ouders, vaak samen met hun zoon of dochter, van de gelegenheid gebruik gemaakt een persoonlijke rondleiding door de school te krijgen; een leuke manier om de school op een gewone schooldag in bedrijf te zien. Zodra de lockdown voorbij is gaan we hier weer mee verder. Op de Groep 8 pagina van de website kunt u zich opgeven voor een rondleiding.

Ook verwachten we dat de Open Morning van onze International School op 23 januari door zal gaan. Mocht dit niet het geval zijn, zullen we zoeken naar een alternatieve datum of een alternatief programma. De meest actuele informatie over onze internationale afdeling vindt u op de website: www.internationalschoolwassenaar.nl .

Ook voor onze International School geldt dat ouders een persoonlijke rondleiding kunnen aanvragen, u kunt hiervoor een mail sturen naar isw@rijnlandslyceum-rlw.nl .

Het Rijnlands biedt nu al twee jaar internationaal onderwijs aan en we hebben gemerkt dat dit een verrijking voor de school als geheel is, met name omdat het zorgt voor een nog bredere blik op de wereld.  We hebben al veel aanmeldingen binnen, maar er is nog ruimte voor nieuwe leerlingen in het Middle Years Programme (MYP I – IV). In de toekomst zullen we ook het IB Diploma Programme gaan aanbieden.

 We kijken uit naar 13 februari en 23 januari en hopen veel leerlingen te mogen verwelkomen!

Terug naar het overzicht