Maryse uit B1F winnaar van de Peace Poster 2021 Zuid-Holland!

22 november 2021

De districtswinnaar Zuid-Holland van de Peace Poster 2021 met als thema ‘We are all connected’ is dit jaar Maryse van Erp uit B1F van het Rijnlands Lyceum Wassenaar. De tekening van Maryse werd als beste uit 2700 inzendingen van 59 scholen gekozen. Een fantastische prestatie!

De jury schreef in zijn juryrapport:

“Het beeld van het oog als spiegel van de ziel trekt je als toeschouwer als het ware naar binnen. Het oog kijkt naar de aarde met mensen die duidelijk verbonden zijn, maar in het centrum, de pupil, ziet het oog vooral de verbonden mensen. Ondanks verschillende wereldwijde bedreigingen blijft het oog gefocust. Het oog vraagt betrokkenheid, het doet beroep op je. Door het sterke beeld en kleurgebruik is het een pakkende afbeelding en zeker posterwaardig.”

Aanwezige Lionsleden Marianne Knijnenburg, Bas Kreijger en Maria Hamelink overhandigden de prijzen aan Maryse van Erp (1e prijs en districtswinnaar) en Kiki ter Haar (2e prijs) uit B1F en aan Valera Noordermeer (1e prijs) en Emma Vos (2e prijs) uit klas B1E. Iedereen van harte gefeliciteerd!

Terug naar het overzicht