Kennismakingsbezoeken basisscholen

11 november 2022

De afgelopen weken kreeg het Rijnlands weer bezoek van de basisscholen uit Voorschoten en Wassenaar. De leerlingen uit groep 8 kwamen samen met hun meester of juf en vaak ook met een aantal ouders naar het Rijnlands gefietst.

Voor de meeste groep-achters de eerste keer op een echte middelbare school en konden ze zien hoe een schooldag verloopt.

Hoe gaat dat nou in de pauzes? Zijn de docenten aardig? Zitten er leuke leerlingen op het Rijnlands? Tijdens de kennismakingsbezoeken hebben de leerlingen uit groep 8 hopelijk een antwoord op deze vragen gekregen.

De onderwerpen van de lessen varieerden van een tekenwedstrijd tot het ontwerpen van een 3D-lichaam en van de basisbeginselen van het vak Latijn tot een spannende les over Robin Hood.

Ook kregen de leerlingen veel informatie over Nederlandstalig en tweetalig onderwijs op het Rijnlands! Wil je nog een keer langskomen? Kijk op de groep 8-pagina van onze website voor meer informatie over onze Open Dag, Open Avond, TTO-afternoon en de gymnasium workshops.

Terug naar het overzicht