01-03-2020 update 2 coronavirus

1 maart 2020

Op basis van de aangescherpte aanwijzingen van het RIVM van vanmiddag is het eerder vandaag verstuurde bericht aangepast. De aanpassing betreft de instructie om enige dagen thuis te blijven na bezoek aan een risicogebied en het hebben van lichte klachten. De aanpassingen zijn in de tekst zijn vet gedrukt en gearceerd.

Beste ouders en leerlingen,

Hopelijk bereikt dit bericht u/jullie na een fijne voorjaarsvakantie in goede gezondheid!

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus vraag ik uw/jullie aandacht voor het volgende.

De schoolleiding volgt de berichten over het coronavirus nauwlettend. Voor de handelwijze van school laten we ons leiden door de aanwijzingen van de Rijksoverheid, het  RIVM  en de GGD. Wij vinden het belangrijk om onze informatie met u/jullie te delen.

De informatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs staat op de website https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-onderwijs. Het RIVM verstrekt informatie via de site https://www.rivm.nl.  Op dit moment is de informatie van deze sites voor het onderwijs: 

  • de scholen blijven open tenzij de lokale GGD anders besluit;
  • kinderen die van wintersportvakantie terugkomen kunnen gewoon naar school;
  • volwassenen of kinderen die terugkeren uit gebieden waar het virus is kunnen naar hun werk of school tenzij zij in een risicogebied geweest zijn en klachten hebben.

Als risicogebieden zijn benoemd China (inclusief Hong Kong en Macau), Singapore, Zuid-Korea, Iran en in Noord-Italië de provincies: Aosta-vallei, Piemonte, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië. 

Als klachten worden benoemd ook lichte klachten zoals verkoudheid, keel en hoestklachten (ook zonder koorts).

De aanwijzing is om in dat geval enige dagen thuis te blijven om aan te zien hoe de klachten zich ontwikkelen en telefonisch de huisarts te raadplegen als er koorts bij komt of als de klachten erger worden.

  • schoolreizen en uitwisselingen kunnen afhankelijk van bestemming (hier gelden de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken) doorgaan.

Voor onze school (Rijnlands Lyceum Wassenaar/International School Wassenaar – Rijnlands Lyceum) hebben wij geen aanvullende of afwijkende aanwijzingen gekregen. Dat betekent dat wij maandag de leerlingen graag op school verwachten en het lesrooster zullen volgen.

Natuurlijk vragen we iedereen om zo goed mogelijk voorzorgsmaatregelen te nemen. Goede aanwijzingen daarvoor staan op: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden#nederland . Hier staat hoe je moet handelen bij een vermoeden van besmetting (thuis blijven en telefonisch contact opnemen met de huisarts). Om risico’s te vermijden verzoek ik u/jullie om deze aanwijzing strikt te volgen en bij twijfel over een mogelijke besmetting niet naar school te komen. Ook staan op deze site voorzorgmaatregelen om besmetting te voorkomen. Deze laatste zijn veelvuldig je handen met zeep of desinfecterende gel wassen, hoesten en niezen in een tissue (na gebruik weggooien) of binnenkant elleboog en het is beter even geen handen te geven. We zullen er op school voor zorgen dat er voldoende zeep e.d. is. In de wc’s op school worden richtlijnen opgehangen voor goed handen wassen.

Voor zover de informatie op dit moment. Ik verzoek u de aanwijzingen van het RIVM ook zelf actief bij te houden en op te volgen. Mocht de situatie veranderen, dan melden we ons opnieuw. Mochten er specifieke vragen of zorgen zijn die samenhangen met uw persoonlijke situatie, dan verzoeken wij u om via de mail contact op te nemen met de afdelingsleider.

Met  vriendelijke groet, namens de schoolleiding,

J. Leuiken, rector

Terug naar het overzicht