Iedereen bij de les, maar op afstand!

7 mei 2020

Een groot compliment voor onze medewerkers en leerlingen, die de afgelopen maanden een grote flexibiliteit lieten zien en binnen een week naar een volledig digitaal lesprogramma overschakelden. Binnen twee dagen waren alle klassen gekoppeld in Microsoft Teams, zodat alle docenten met hun klassen in contact konden blijven. Het is heel mooi om te zien hoe docenten en leerlingen elkaar hier opzoeken en samen bezig zijn met online lessen, chatsessies en allerlei andere vormen van afstandsonderwijs.

Alhoewel het afstandsonderwijs een groot succes is en dit zeker zal zorgen voor een versnelde digitalisering van ons onderwijs, hopen we onze leerlingen wel heel snel weer op school te zien, want we missen ze ontzettend!

Onze eindexamenleerlingen ervaren wel een heel apart eindexamenjaar.  Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zal er geen Centraal Schriftelijk Eindexamen afgenomen worden. Dit betekent dat de schoolexamens ineens een hele andere betekenis krijgen.

De manier waarop onze leerlingen de besluiten van de overheid hebben verwerkt en de positieve manier waarop zij zich opgesteld hebben tijdens de afname van hun laatste schoolexamens, is bewonderenswaardig. We zijn trots op ze!

We kijken uit naar het volgend schooljaar, wanneer er weer veel nieuwe leerlingen zullen starten op onze nationale en internationale afdeling!  

We zijn er trots op dat de inspectie onze school het afgelopen jaar als enige school in de regio de hoogste beoordeling gaf. Iedere dag opnieuw proberen we dit weer waar te maken. De afgelopen maanden van quarantaine lag de nadruk hierbij vooral op het blijven motiveren van de leerlingen, het overbrengen van de leerstof en het in gang houden van het leerproces.

Benieuwd hoe dit eruitziet? Bezoek ons YouTube-kanaal of andere social media voor een kijkje achter de schermen. Ook is er veel informatie te vinden op onze websites www.rijnlandslyceumwassenaar.nl en www.internationalschoolwassenaar.nl.

Terug naar het overzicht