HAVO ontvangt predicaat Excellente School

24 januari 2022

Vandaag werd bekend dat de Havo-afdeling van het Rijnlands Lyceum opnieuw het predicaat excellente school heeft gekregen. In het juryrapport van de Inspectie van het Onderwijs is daarover het volgende te lezen:

De jury is onder de indruk van de wijze waarop het Rijnlands Lyceum Wassenaar bij havoleerlingen werkt aan persoonsontwikkeling. De school weet een aanpak te bewerkstelligen waarbij deze leerlingen worden gestimuleerd om te groeien. Rijnlands Lyceum Wassenaar, afdeling havo, is een voorbeeld voor andere scholen”.

Schoolleiding neem het predicaat in ontvangst

De docenten van het RLW krijgen van de jury een pluim:

“De aanpak van de passievolle docenten kenmerkt zich eigenaarschap, een breed aanbod, maatschappelijke verantwoordelijkheid en verbondenheid.”

Het team van het Rijnlands is zeer verguld met deze erkenning. Het is een extra impuls voor de schoolleiding, docenten en de medewerkers om zich met grote betrokkenheid en inzet optimaal voor de leerlingen te blijven inzetten!

Onderstaand de reactie van de Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs die we 25 januari 2022 mochten ontvangen:

Beste mensen,

Gister is gevierd dat jullie scholen het predicaat ‘excellent’ mogen dragen. Van harte gefeliciteerd daarmee! Het gaat om enkele tientallen scholen, door het hele land. Het is dus echt een topprestatie.

Omdat ik gister met mijn collega’s uit het kabinet in overleg was over de situatie op de scholen, kon ik helaas geen rol spelen bij de uitreiking. Maar weet dat ik jullie als excellente scholen van dit moment, met extra aandacht zal gaan volgen. Want ik heb grote waardering voor jullie werk en kan dat niet vaak genoeg van dichtbij zien.

Het behalen van het predicaat ‘excellent’ is een prestatie waar elk van jullie veel voor over heeft gehad, en dat ook nog eens in één van de zwaarste periodes die het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs in ons land heeft gekend. De afgelopen twee jaar hebben veel van jullie gevraagd en de situatie rondom corona doet dat nog altijd.

Ik vind het uitermate knap dat jullie ondanks alle maatregelen, beperkingen, afstandsonderwijs en momenten van gesloten scholen, er toch in zijn blijven geloven. Ondanks de omstandigheden hebben jullie tóch het excellentieprofiel kunnen presenteren aan de jury. Met een prachtig resultaat als gevolg.

Ik hoop dat jullie gister een dag vol trots hebben beleefd. Ik hoop dat die trots zichtbaar en voelbaar blijft in het schoolgebouw, op het schoolplein, en in het contact met al die leerlingen en hun ouders. Ze boffen dat hun kinderen naar een school gaan die zich ‘excellent’ mag noemen.

Het feestje dat volgens de huidige regels gevierd mocht worden moest bescheiden zijn, maar dat hoeven júllie niet te zijn. Dus laat horen hoe goed je het hebt gedaan. En dat dit is beloond. Jullie hebben het verdiend.

Nogmaals van harte!

Dennis Wiersma

Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs

Terug naar het overzicht