Winnaars RLW wiskunde Olympiade

De wiskunde olympiade is een internationale wedstrijd waaraan in Nederland 250 middelbare scholen met ongeveer 5000 leerlingen deelnemen. Het RLW was dit jaar met 25 leerlingen uit 4 vwo en 5 vwo goed vertegenwoordigd. De wedstrijd gaat om het oplossen van niet alledaagse wiskunde problemen, waarvoor geen hogere wiskunde vereist is, maar creativiteit, durf en inzicht. Het RLW sloot op donderdag 24 januari de 1ste ronde af. De resultaten waren 50 procent hoger dan vorig jaar. Als winnaars zijn uit de bus gekomen: V4 – Leonie Kooloos en Pim de Ruijter, V5 – Kavish Kohabir en Bouke Kaaks.

De beste 800 deelnemers nemen later dit jaar deel aan de 2de ronde, zes Nederlandse leerlingen gaan naar de finale in Zuid Afrika (in 2014).

deelnemers