Girlsday

Alle meisjes van de brugklas bezoeken in het kader van Girlsday op vrijdag 24 april de laboratoria van het Shell Technology Center in Amsterdam (STCA). Girlsday is een Europees initiatief om meisjes te laten kennis maken met bèta, techniek en ict, om zodoende de belangstelling van meisjes voor bèta-vakken te bevorderen. We hopen de meiden te kunnen laten zien, dat techniek leuk is en vooral mensenwerk is en blijft. Dit doet Shell d.m.v. een uitleg over Shell en STCA, een rondleiding en het zelf doen van proefjes, alles onder begeleiding van (zoveel als mogelijk) vrouwelijke rolmodellen. Deze dag wordt ons aangeboden door Shell, inclusief busvervoer en een lunch. Verzamelen op school om 8.45 uur en de leerlingen zijn weer terug om 13.45 uur.