Over het Rijnlands

Tegen onze leerlingen zeggen wij: Het Rijnlands is er voor jou! Ons doel is het om zo goed mogelijk onderwijs te geven in een voor onze leerlingen aantrekkelijke vorm. De sleutelwoorden voor het team van het Rijnlands Lyceum Wassenaar zijn actief, betrokken en uitdagend.

Actief

Het Rijnlands Lyceum Wassenaar is een school met een breed aanbod aan activiteiten. Activiteiten in en buiten de lessen. Al die activiteiten zijn gericht op de ontwikkeling van de leerling. Het zijn activiteiten met een heel divers karakter: van cultuur tot sport, voor de brugklas tot en met de eindexamenklas, van individueel tot collectief, van lokaal tot internationaal. De initiatieven voor de activiteiten komen uit de vaksecties of worden vanuit de schoolleiding voor een leerlaag georganiseerd. Wij staan altijd open voor initiatieven van leerlingen.
Betrokken

Het Rijnlands Lyceum Wassenaar voelt zich verantwoordelijk voor zijn leerlingen zowel voor hun leerresultaten als voor hun sociale ontwikkeling. Wij zien die verantwoordelijkheid als onze plicht naar de leerlingen en naar de ouders. Ons handelen is gericht op een succesvolle en fijne schooltijd voor onze leerlingen. De kern van onze school is betrokkenheid bij elke individuele leerling.

Uitdagend

Het Rijnlands Lyceum Wassenaar wil elke leerling op haar of zijn niveau uitdagen. In elk schooltype is het ons doel om de leerling te motiveren en te helpen om het beste uit zichzelf te halen.
Aan het begin van elk schooljaar formuleren we speerpunten in ons beleid. Opmerkingen van leerlingen en ouders helpen ons daarbij.