Mentormiddag 4H/V (6-9)

Om de leerlingen in 4 HAVO en 4 VWO snel vertrouwd te maken met de bovenbouw, wordt de eerste schoolweek afgesloten met een mentormiddag.

Allereerst worden de leerlingen plenair toegesproken door hun afdelingsleider, waarna ze per mentorgroep op de foto gaan. De foto’s zijn te vinden op de schoolsite.

Vervolgens doorlopen de leerlingen een gevarieerd programma, waaronder een voorlichting door de decaan, voorlichting over de maatschappelijke stage en voorlichting over de verschillende reizen.

Het programma bevat twee mentorbijeenkomsten. Tijdens de eerste bijeenkomst zal de mentor diverse onderwerpen met de leerlingen bespreken, zoals PTA’s, Z-uren, proefwerkroosters, studieplanning, etc.

De tweede bijeenkomst staat meer in het teken van de wederzijdse kennismaking tussen de leerlingen en hun mentor. Voor veel leerlingen is het namelijk best even wennen, dat de vertrouwde omgeving van de klassen in de onderbouw is weggevallen. Waar de leerlingen de afgelopen drie jaar in dezelfde klas zaten, zijn ze nu één jaarlaag geworden met verschillende clustergroepen. Leerlingen zullen dus soms in een groep zitten met klasgenoten, die ze nog niet (goed) kennen.

De reisleiders van de reizen naar Rome, Parijs, Berlijn en Praag sluiten de middag af met een voorlichting , zodat de leerlingen zich hierop kunnen voorbereiden.

De mentorlessen van de eerste periode zullen voortborduren op het programma van de mentormiddag en zullen in het teken staan van planning, leerstijlen, samenvatten, etc.

Martin de Vries

Coördinator mentoraat